Blog Image

10

Srp 2020

Zátoka Ha Long

Název Ha Long znamená v překladu „místo, kde se drak zanořuje do moře“. Dle legendy vděčí ostrovy za vznik právě drakovi, který nad tímto území létal a svým ocasem vyrýval do země jednotlivá údolí. Poté se vnořil do moře a vzniklá údolí byla zalita mořskou vodou

V zátoce Ha Long leží až 1 969 malých či větších obydlených i neobydlených vápencových ostrůvků různých tvarů. Mezi ostrůvky lze vidět vesnice místních rybářů, kteří mají postavené domky na vorech a mezi domky jsou nataženy rybářské sítě. Na těchto ostrůvcích žijí společně lidé, ale také i zvířata. Většina těchto hornatých ostrovů dosahují výšky kolem 100m a na některých jsou i dokonce jezera. Ostrov Dau Be má až 6 takových jezer.

Celé území je velké 1553 km². Centrum zátoky Ha Long má rozlohu 334 km² s vysokou hustotou 775 ostrůvků. Ostrovy v zátoce Ha Long jsou převážně vápencové a břidlicové a stáří je přibližně 250 milionů let. Zátoka Ha Long patří mezi 7 divů světa a mezi nejkrásnější místa na světě a proto ji navštěvují každoročně tisíce turistů. Zátoka byla zařazena na seznam světového přírodního dědictví UNESCO.

Počasí v Ha Long Bay má dvě rozdílná období. Přesto však zde je typické pobřežní klima a také monzunové období. Průměrná teplota v Ha Long Bay je 23 °C. V letních měsících může teplota dosahovat až 35 °C. V letních měsících se mohou vyskytnout i tajfuny a padá nejvíce srážek. Zimní období v Ha Long Bay může být velice chladné, teplota může spadnout i na 13 °C. Není přiliš vhodné cestovat do Ha Long Bay v zimních měsích (hlavně prosinec, leden) a také letních měsících (červenec, srpen).  Nejvhodnějšími měsíci k návštěvě jsou září a říjen.

Sdílet

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek a mějte přehled o tom co chystáme.